7, Reful Kup

href=”http://media.reful.org/2020/10/7rk3.jpg”>
Mada je izgledalo kao da JK Reful nece uspeti organizovati regatu ove godine, zbog situacije sa COVID-19, ukazao se slobodan termin 17. i 18. oktobra posto je odlozeno drzavno prvenstvo u jedrenju. JK Reful je iskoristio taj termin i u kratkom vremenskom roku uspeo organizovati regatu. Ucestvovalo je oko 20 jedrilica iz 4 kluba NC Palilula, JK Vojvodina, JK Palic i JK Reful. JK Reful je zadovoljan sa odzivom takmicara ne regatu, sa obzirom da se regata organizovala za samo nedelju dana i da se poklopila sa evropskim prvenstvom za optimiste u Sloveniji.
Prvog dana se jedrilo po teskim uslovima za jedrenje, bilo je oblacno i hladno vreme oko 9 stepeni sa jakim zapadnim vetrom od 7 m/s sa udarimo do 12m/s. Toga dana su odvozene 4 trke.
Drugog dana je vetar oslabio i pojavilo se sunce. Duvao je severozapadni vetar od 4 do 7 m/s. Po idealnim vremenskim uslovima odjedrene su jos 4 trke.
JK Reful su predstavljali Petra Buljovcic koja je zauzela drugo mesto u klasi Laser 4.7 i Alina Perusic koja je bila treca devojcica u klasi Optimist.
Regata je odlicno ispracena preko medija Subotica com , Subotica info , Suboticke Novine Subotica DanasPannon TVNaslovi

Rezulati 7 REFUL KUP 2020

Jedriličarski klub