2. Reful Kup

Stela
25.i 26. Aprila 2015. je na Paliću u organizaciji JK Reful održana druga po redu Reful kup regata. U idealnim vremenskim uslovima takmičilo se u dva regatna dana 78 najboljih takmičara iz zemlje u sledećim klasama: 470, finn, laser standard , laser 4.7 i optimist. Skoro svi takmičari su uspešno završili takmičenje, čineći ovu regatu još brojnijom i uspešnijom nego prošle sezone. Regata je realizovana iz sopstvenih sredstava kluba kao i pomoći prijatelja kluba. JK Reful je bio domaćin takmičarima i pratiocima (preko 130) iz Novog Sada, Beograda, Zemuna, Bele Crkve i Palića. Jedrilo se dva dana po vetru koji je dostizao i 8 m/s , odjedreno je 6 trka po idealnom vremenu.JK Reful su predstavljali Petra u klasi Optimist , Makarije , Sofijai Stela u klasi laser 4.7 i Nadja u klasi 470 . U dve najbrojnije klase optimist i laser pobednici su bili, Stefan Yuill iz Beograda u klasi Optimist, i u klasi Laser 4.7 Ivona Kosor iz AJK Beograd. Jedrilicarka JK Refula Stela Buljovcic je osvojila dve medalje u klasi Laser 4.7 . Drugo mesto u kategoriji devojaka i trece mesto u generalnom plasmanu .U Klasi laser Standard pobednik je Nikola Djordjevic iz JK Zemun, u klasi Finn Tihomir Zakic iz JK Palica .U klasi 470 pobednik je posada sa kormilarom Ana Markovic iz JK Zemun
Takmičarima i pratiocima je u dva regatna dana su obezbeđeni obroci, podeljene su medalje i pehari, kao i torta za sve učesnike. Ukazano gostoprimstvo i dobra organizacija, kao i pozitivna sportsko-takmičarska atmosfera, udvostručila je broj takmičara na ovogodišnjoj regati. Nadamo se da ćemo i ubuduće organizacijom ovakvih uspešnih sportskih manifestacija, okupljati veliki broj mladih ljudi i doprineti pretvaranju Palića u regionalni nautički centar.
Zelimo da se posebno zahvalimo priljateljima kluba bez cije pomoci ne bi uspeli organizaovati ovu regatu : Veslacki Klub Palic, Pekara Jezero, Aqua Direct doo , Palic Ludas , Park Palic , Printex , Enpi, Popa, Zika, Zeka, Melanija, Andreje , Cveta, Biac, Vlada, Tihomir, Ariela, Pero, Gabriela, Sanja, Slavka, Dusan, Igor, Dejan … (neka se ne ljute oni koje smo slucajno izostavili); kao i klubovima koji su ucestvovali regati.

Zoran i Zlatko
rezultati: REFUL KUP 2015

Kup Reful raspis 2015

Regatu su odlicno ispratili mediji -Linkovi :
City TV
Subotica Com
Subotica Info
Savremeni Sport

Grad Subotica

Jedriličarski klub