Palićka Jedra 2016

13664797_10208133166104704_421102017_n
4 regata. Palićka Jedra su uspešno održana 9. i 10. jula 2016. godine. Okupilo se 36 jedriličara iz 7 klubova. Pored domaćina JK Reful, učestvovali su još : JK Palić, Vojvodina – Novi Sad, AJK – Beograd, JK Zemun , JK Gemax i NC Palilula iz Beograda.
Prvog dana se jedrilo po odličnim uslovima za jedrenje, lepo sunčano vreme, umerena oblačnost i severozapadni vetar prosečne brzine 11 čvorova. Odjedrenja su sva 4. plova predvidjena za taj dan.
Drugog dana je vetar bio promenjiv , duvao je sa sve 4 strane . Pored više pokušaja regatni odbor je uspeo da postavi polje po kom su jedrilice otplovile još jedan plov.
Posle 5. otplovljenih plovova u dva takmičarska dana imamo i pobednike po klasama.
U „veteranskoj“ Klasi Finn, pobednik je – Atila Dubičanac iz JK Palića,
u klasi Laser Radial – Ivona Kosor iz AJK-a ,
u kadetskoj klasi Laser 4.7 – Jovan Stojanović
i u klasi za najmladje Optimist pobednik je – Ana Jovanović iz JK Gemax.
Takmičari iz JK Reful su postigli sledeće rezultate :
Petra Buljovčić je bila 4. generalno, 3. devojčica i 3. do 12 godina u klasi optimist, Stela Buljovčić je treća u klasi Radial , a u klasi Laser 4.7 Sofija Dobrički 4. i Makarije Jakšić 6. mesto
Kristina Boja iz JK Palić je zauzela drugo mesto u klasi laser 4.7
Prilikom organizacije ove regate kao i do sada obratili smo se gradskom ministarstvu za sport i omladinu od koga smo , za razliku od prethodnih obraćanja , kada smo ostali bez odgovora i podrške , dobili obećanje o naknadi dela materijalnih sredstava potrebnih za uspešnu organizaciju, te smo ohrabreni postignutim dogovorom uložili maksimalini trud, da što uspešnije organizujemo 4,Palićka Jedra , u čemu smo , po utiscima takmičara i gostiju i uspeli
Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli u organiciji i realizaciji ove manifestacije, u nadi da će očekivana saradnja sa ovim ministarstvom doprineti našem a i zajedničkom cilju da Palićko Jezero preuzme primat kao Regionalni nautički centar.
Rezultati 4.Palicka Jedra
lV palicka jedra raspis regate
Uputstvo za jedrenje
Mediji : najava regate Subotica com
izvestaj sa regate Subotica com
Dnevnik Novi Sad

Jedriličarski klub