Palićka Jedra 2015

3. Palicka jedra

JK Reful, je uspešno organizovao 11. i 12. jula 2015.regatu ” 3 Palićka Jedra” na Palićkom jezeru, kod Sokolskog doma . gde se okupilo preko 30 takmičara iz 5 klubova. Već tradicionalno regate u organizaciji JK Refula održavaju se u toploj prijateljskoj atmosferi uz dobar vetar, zahvaljujući kom je u prvom regatnom danu (11.07.) odvoženo četiri trke. Drugog dana su po laganom zapadnom vetru održane još dve trke , sa tim je regata u potpunosti uspela .
Pobednica u najbrojnijoj klasi optimist je članica JK Refula Nadja Stanikić. Nadja je potvrdila odličnu formu pred odlazak na Evropsko prvenstvo koje se odrzava u Velikoj Britaniji od 17. do 24. jula gde će predstavljati Srbiju .
U klasi Laser 4.7 pobednica je članica JK Refula Stela Buljovčić . U klasi Finn , pobednik je Atila Dubičanac iz JK Palić .
Iz JK Refula uspehe su postigli još i Petra Buljovčić koja je treća u kategoriji do 12. godina u klasi optimist , zatim Sofija Dobrički drugo mesto u klasi Laser 4.7 i Makarije Jakšić treće mesto u klasi Laser 4.7 .
Regata je protekla i u znaku protesta članova kluba Reful. Kako zbog činjenice da klub bez obzira na rezultate koje postiže, nije dobio obećana sredstva neophodna za održavanje ovih manifestacija .JK Reful je u poslednjem momentu bio prinuđen da se snalazi na razne načine , kako bi uspeo da organizuje i održi regatu. Članovi i predsedništvo kluba , pristupili su mirnom protestu, kao izrazu nezadovoljstva odlukama gradske uprave koje ozbiljno dovode u pitanje opstanak, ne samo našeg već i drugih gradskih sportskih klubova, sa ozbiljnim brojem mladih ljudi okrenutih sportu.
Posebno hvala Veslačkom Klubu Palić , Miji, Popi i svim članovima kluba bez čije pomoći ne bi uspeli organizovati regatu jer nam je uskracena obećana finansijska podrska grada .
Protest

Raspis lll palicka jedra
Rezultati 3. Palicka Jedra
mediji : Subotica.com o regatiFoto Nino o regati

Jedriličarski klub