8. Palicka Jedra

Jedriličarski klub Reful u organizaciji sa Park Palićem, JSV i JSS organizovao jedriličarsku regatu 8. Palicka Jedra. Kancelarija regate je bila u Sokolskom domu a regatno polje u turističkom delu jezera. Takmičenje je održano za klase Optimist, ILCA4, , ILCA7.U ovoj jubilarnoj 10-toj godini kako postoji JK Reful, ovo je 16. regata koju je klub organizovao. Nadam se da ce uspesno nastaviti sa svojim radom jos dugo godina
Na regati je učestvovalo oko 40 takmičara iz 6 klubova( AJK Beograd, Panonija Bela Crkva, Vojvodina Novi Sad, Palilula Beograd, Palić i naravno domaćin Reful sa Palića)
Prvog dana nije bilo uslova za voženje trka.
Drugog dana su održane po 4 trke za sve klase. Duvao je jugoistočni vetar jačine oko 4 do 5m/s Vreme nas je poslužilo za razliku od prethodnog dana, bilo je ne preterano toplo sa po kojim oblakom što je predstavljalo idealno vreme ze jedrenje.
U klasi Optimist pobedio je Nenad Zakić. U klasi Radial-ILCA6 pobedila je Kristina Boja. U klasi Laser ILCA7 pobedio je Danilo Besic, svo troje iz JK Palića.
U klasi Laser 4.7 ILCA4 u kojoj je bila najjača konkurencija pobedlia je Petra Buljovčić iz JK Refula. To je njena treća uzastopna pobeda i predstavlja dobar znak za predstojeće Evropsko prvenstvo koje ce se održati krajem jula u Nemačkoj.
Od takmicara iz JK Reful istakao bi jos rezultat Aline Perusic koja je bila 15. i Mihaele koja je bila 20.
rezultati
8 PALICKA JEDRA

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Jedriličarski klub