JK Reful: Organizacija regata dovedena u pitanje

U 2014.godini, sa minimalnim sredstvima dobijenim iz budžeta grada JK Reful je uspešno organizovao dve regate na kojima je bilo i po 100 učesnika, učestvovao na državnim prvenstvima i medjunarodnim takmičenjima na kojima su naši takmičari osvajali medalje. Nakon vise godina pauze doveo je jedrilicare iz citave zemlje na pripreme ( treninge) na Palićko jezero, učestvovao u brojnim ekoloskim akcijama.
Od osnivanja JK Reful, svojim radom konstantno doprinosi povećanju broja jedrilica i regata na Palićkom jezeru, jednom rečju, aktivno doprinosi pretvaranju Palićkog jezera u regionalni nautički centar.
U 2015.godini planirana je organizacija „Reful kup“ u aprilu, a zatim i regata „Palićka jedra“ u julu mesecu. Pored navedenih regata klub je planirao i organizaciju drugog. Plivačkog maratona, jedriličarske kampove i organizaciju i učešće u brojnim akcijama i manifestacijama koje imaju cilj očuvanje ekosistema i promociju jezera Palić.
Veoma nam je žao sto JK Reful nije prilikom raspodele sredstava za 2015. od grada, za predvidjene aktivnosti, dobio nikakva sredstva. Organizacijom regata JK Reful je umnogome doprineo promovisanju nautičkog sporta na Paliću, odazivom velikog broja takmičara.
Pri odlučivanju o raspodeli budžetskih sredstava namenjenih sportskim klubovima za 2015., nisu svi činioci uzeti u obzir, a koji bi išli u korist JK Refulu. U programu Razvoja Sporta Grada Subotice 2015-2018 JK Reful se nije našao na spisku klubova sa učešćem na višim rangovima takmičenja iako je učestvovao čak i na evropskom prvenstvu. Organizacija manifestacija, uspešno učešče takmičara JK Reful na državnim prvenstvima i medjunarodnim takmicenjima i dobijanje prestizne sportske nagrade Lajosa Vermesa, izgleda nije bilo dovoljno …
Održavanje planiranih manifestacija u organizaciji JK Reful su sada dovedene u pitanje. JK Reful će ipak pokušati da ih realizuje, nadamo se uz naknadnu podršku grada, skromnih sopstvenih sredstava ili iz nekih drugih fondova.

Saopštenje JK Reful
10-mart-2015

2 misli o “JK Reful: Organizacija regata dovedena u pitanje”

  1. Poznavajući prilike pri dodeli sredstava,skromnog sam,ali realnog ubedjenja,da se pare vraćaju pojedincima,koji sede u odborima za dodelu istih!

Komentari su zatvoreni.