Jedriličarski Kamp

JK Reful je 18 i 19 oktobra bio domaćin jedriličarskog kampa za klasu optimist na kom su se okupili skoro svi najbolji jedriličari iz zemlje . Pod vodjstvom trenera Radovana Drezga i Mark Yuill jedrilo se dva dana po idealnim uslovima za jedrenje . Osim jedriličara iz oba Palićka kluba , učestvovali su i jedriličari iz Novog Sada i Beograda .
Želja JK Reful je da ovakvim aktivnostima predstavi jezero kao odlično mesto za jedrenje i da pretvorimo Palićko Jezero u regionalni nautički centar što je i bio , ne tako davno .
kamp
Izvestaj trenera sa kampa :
Radovan Drezga
Prijatelji,
ovog vikenda nam se ostvario san da na jednom mestu okupimo ponajbolju decu iz srpskog jedrenja u klasi optimist i radimo sa njima. Mark Yuill i ja odavno maštamo o tome da se na jednom mestu nađu deca približne kvalitete i rade na visokom nivou.
Imali smo, ovog vikenda na Paliću, fantastične uslove u svakom pogledu. Oba dana sjajan vetar, različitog inteziteta i često promenjivog smera koji je dodatno iziskivao napor od dece.
Imali smo i desetero sjajnih jedriličara i još bolje dece, željne rada i učenja.
Prvog dana je rad bio teži i nezanimljiviji. Četri i po sata se uvežbavala tehnika svakog dela jedriličarskog takmičenja, letanje, prelet, obilazak oznaka, kazneni okreti, rad na brzini. Junački smo to izdržali.
Drugog dana mnogo zanimljivije. Rad na taktici starta, cilja, orce, krme. Pet fenomenalnih trka, sa različitim rezultatima i pobednicima. Uživanje je bilo gledati nadmetanje i borbu za svaku poziciju.
Imali smo troje od pet prvih sa srpske rang liste i svo troje najboljih do 12.
Imali smo i nekoliko teoretskih nedoumica koje smo razrešili, a neki i po prvi put u tome učestvovali.
Imali smo i promena trimova, a jedan mislim da smo baš i pogodili, koliko je to moguće za jedan dan.
Dokazali smo da je za dobar rad potrebna kompaktna grupa takmičara sličnog nivoa i kvaliteta. Jedna greška u trci ih je sa prvog bacala na peto mesto, a bilo je i sjajnih probijanja i taktičkih bravura.
Dokazali smo i da znanje, ma koliko ga malo ima, mora biti dostupno svima, a onda će mladi takmičari na polju rešiti ko je bolji.
Dokazali smo i da, kad se udružimo, možemo mnogo napraviti.
Zato, hvala JK Reful na gostoprimstvu i logistici, JK Palić na logistici u vidu gumenjaka, JK Gemax na prikolici. Hvala svim roditeljima koji su nam poverili decu da radimo sa njima, a posebno hvala onim roditeljima koji su svoju decu sami dovezli i tako nam pojačali konkurenciju i podigli kvalitet rada.
Na kraju, a trebalo je biti na početku, hvala svoj deci što su tako dobri i što su na naše napore odgovorili svojim naporima.
DAKLE, HVALA PRINCEZAMA NAĐI, KRISTINI, PETRI, KORI i SOFIJI. HVALA I PRINČEVIMA VUKU, STRAHINJI, STEFANU, NIKOLI, OGIJU I PETRU.
Bilo nam je zadovoljstvo raditi sa Vama.
Mark i Raša
kamp3

kamp1

kamp2