3. Reful Kup

23. i 24. aprila 2016. godine na Palićkom Jezeru je održana treća po redu Regata „ Reful Kup“ sa koeficijentom 1,55., Regata je bila uspešna za sve klase.a učešće je uzelo preko 50 jedrilica koje su dva dana jedrile na Palićkom Jezeru.
Prvog dana su otplovljena dva plova po laganom južnom vetru, po lepom i toplom sunčanom danu.
Drugog dana se vreme totalno promenilo . Od subotnjeg jedrenja po slabom vetru I toplom vremenu. takmičari su se u nedelju suočili sa novim jedriličarskim izazovom, jedreći po hladan I kišovitom danu, sa severnim vetrom i udarima oko 11m/s. Na vodu su izišli oni najhrabriji. Pored brojnih prevrtanja , lomljenja jarbola i cepanja jedara, uspeli smo otploviti preostali broj plovova(trka), potreban za uspesnost regate.
Posebne pohvale zaslužili su čamci u regatnom polju, koji su nesebično pružali pomoć jedriličarima, kojima je bila potrebna.
JK Reful je nastupio sa 4 takmičara, a medalje su osvojili: Stela Buljovčić , sa osvojenim 3. mesto u klasi Laser Radial i Sofija Dobreički sa osvojenim 3. mestom u kategoriji: devojke u Klasi Laser 4.7. Kristina Boja iz JK Palić, osvojila je 2. mesto u ukupnom plasmanu za klasu – optimist.
Posebne nagradu za ferplay dobili su: Nikola Banjac i Jovan Stojanović. Njih dvojica su se povukli sa trka posle ulaska u cilj zbog grešaka napravljenih u toku trke , mada ih sudije nisu uocile. Tim potezom su prepustili prva mesta u svojim klasama.
Pobednici po klasama:
Optimist-Stefan Yuil,
Laser Standard-Ivan Knezevic,
Laser 4.7-Nadja Stanikic i
Laser Radial-Vuk Simic.
Nažalost, zbog nerazumevanja nautičkog potencijala Palićkog Jezera i uskraćene finansijske pomoći od strane gradske uprave, bili smo prinudjeni, da smanjimo broj klasa na regati, pa su na regati III Reful Kup učestvovale samo klase: Optimist, Laser 4.7, Laser Radial i Laser Standard .
Posebno hvala Veslačkom Klubu Palić, na nesebičnoj pomoći I podršci, kakvu mogu pružiti samo bratski klubovi sportova na vodi, zatim Park Paliću, Palić Ludašu, svim članovima i priljateljima kluba bez čije pomoći ne bi uspeli organizovati ovu regatu
rezultati lll REFUL KUP 2016

Jedriličarski klub